Blog posts

Gorące kanapki z piekarnika

Gorące kanapki z piekarnika

Chleb i bułki, Dania bez mięsa, Dla dzieci, Kolacja, Przekąski, Śniadanie

Żółty ser, jajka, korniszon i szynka, to składniki na pyszny farsz na nasze gorące kanapki z piekarnika. To bez wątpienia jedna z lepszych, klasycznych przekąsek na ciepło, jakie jedliśmy. Proste i bardzo ekonomiczne, ale jednocześnie wyjątkowo smaczne danie znalezione przez nas na internetach. Poza tym wszystko robi się bardzo szybko. Zanim ugotują się jajka, przygotujesz pozostałe składniki i nagrzejesz piekarnik. Potem wystarczy tylko chwila zapieczenia.

Takie kanapki, to z pewnością bardzo dobry pomysł na szybką przekąskę z prostych składników. Spodoba się bez wątpienia wszystkim, którzy szukają przepisu na szybkie i niedrogie danie. Zapraszamy więc na ten prosty przepis ze sprawdzonym składem i mamy nadzieję, że po wykonaniu posmakuje wszystkim bez wyjątku. 

 

GORĄCE KANAPKI Z PIEKARNIKA


Składniki:

  • chleb: 12 kromek
  • jajka: 4 szt.
  • ser żółty: 100 – 150 g
  • szynka: 100 g
  • korniszon: 3 szt.
  • natka pietruszki lub koperek: 1 łyżka
  • majonez: 1 łyżka
  • sól i pieprz

GORĄCE KANAPKI Z PIEKARNIKA

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo. 

2. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (góra/dół).

3. W czasie, gdy gotują się jajka, przygotowujemy resztę składników. Ser ścieramy na drobnych pazurkach. Szynkę na grubych oczkach. Natkę pietruszki lub koperek siekamy. Ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę.

4. Ugotowane i obrane jajka ścieramy na grubych oczkach. Następnie mieszamy wszystkie składniki, dodajemy majonez i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. 

5. Kromki chleba układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i na każdą nakładamy odpowiednią ilość farszu. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 10 minut.

Smacznego! 

GORĄCE KANAPKI Z PIEKARNIKA


 

4 Comments

  1. Agata
    14 października 2020 at 5:17 pm

    A co robimy z ogórkiem?

    • KuchniaNaWypasie
      14 października 2020 at 8:39 pm

      Już uzupełnione. Kroimy w drobną kostkę.
      Dziękujemy za wnikliwość.

  2. Sylwester
    15 października 2020 at 4:54 am

    Ja już za dzieciaka takie zapiekanki jadłem, tylko majonez i trochę keczupu dawałem po zapieczeniu na wierzch nie do farszu, ale potwierdzam bardzo dobre.

  3. Mirarosa
    16 września 2021 at 11:20 am

    Pyszne, zamiast korniszona pokroiłam drobno czerwoną paprykę. Dziękuję

Napisz komentarz