Żółty ser, jajka, korniszon i szynka, to składniki na pyszny farsz na nasze gorące kanapki z piekarnika. To bez wątpienia jedna z lepszych, klasycznych przekąsek na ciepło, jakie jedliśmy. Proste i bardzo ekonomiczne, ale jednocześnie wyjątkowo smaczne danie znalezione przez nas na internetach. Poza tym wszystko robi się bardzo szybko. Zanim ugotują się jajka, przygotujesz pozostałe składniki i nagrzejesz piekarnik. Potem wystarczy tylko chwila zapieczenia.
Takie kanapki, to z pewnością bardzo dobry pomysł na szybką przekąskę z prostych składników. Spodoba się bez wątpienia wszystkim, którzy szukają przepisu na szybkie i niedrogie danie. Zapraszamy więc na ten prosty przepis ze sprawdzonym składem i mamy nadzieję, że po wykonaniu posmakuje wszystkim bez wyjątku.
Składniki:
- chleb: 12 kromek
- jajka: 4 szt.
- ser żółty: 100 – 150 g
- szynka: 100 g
- korniszon: 3 szt.
- natka pietruszki lub koperek: 1 łyżka
- majonez: 1 łyżka
- sól i pieprz
GORĄCE KANAPKI Z PIEKARNIKA
Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (góra/dół).
3. W czasie, gdy gotują się jajka, przygotowujemy resztę składników. Ser ścieramy na drobnych pazurkach. Szynkę na grubych oczkach. Natkę pietruszki lub koperek siekamy. Ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę.
4. Ugotowane i obrane jajka ścieramy na grubych oczkach. Następnie mieszamy wszystkie składniki, dodajemy majonez i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
5. Kromki chleba układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i na każdą nakładamy odpowiednią ilość farszu. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 10 minut.
Smacznego!
Agata
14 października 2020 at 5:17 pmA co robimy z ogórkiem?
KuchniaNaWypasie
14 października 2020 at 8:39 pmJuż uzupełnione. Kroimy w drobną kostkę.
Dziękujemy za wnikliwość.
Sylwester
15 października 2020 at 4:54 amJa już za dzieciaka takie zapiekanki jadłem, tylko majonez i trochę keczupu dawałem po zapieczeniu na wierzch nie do farszu, ale potwierdzam bardzo dobre.
Mirarosa
16 września 2021 at 11:20 amPyszne, zamiast korniszona pokroiłam drobno czerwoną paprykę. Dziękuję