Sprawdzony przepis ze starej Przyjaciółki na nalewkę wspomagającą odporność. Mikstura na przeziębienie robi się kilka dni, natomiast termin przydatności to nawet kilka lat. Do jej przygotowania potrzebujemy tylko 2 składników, a korzyści, jakie z niej płyną są niezliczone. Wzmacnia odporność, silnie wspomaga organizm oraz oczyszcza go z toksyn. Poprawia przemianę materii, oczyszcza naczynia krwionośne, a więc zapobiega wielu chorobom układu krążenia.
W Tybecie była i jest nazywana eliksirem młodości. Jeśli szukasz doskonałego naturalnego suplementu, zapraszamy do skorzystania z przepisu na tę wypróbowaną miksturę.
NALEWKA TYBETAŃSKA – CZOSNKOWA
Składniki:
- czosnek POLSKI: 300 g
- spirytus POLSKI: 250 – 300 ml
NALEWKA TYBETAŃSKA – CZOSNKOWA
Wykonanie:
1. Obrany czosnek ucieramy w moździerzu lub blendujemy.
2. Powstałą „papkę” przekładamy do słoika ( 0,9 l ), a następnie zalewamy spirytusem do ok 1 cm ponad czosnek.
3. Powstanie nam z tego biała, mętna masa. Należy ją dokładnie wymieszać drewnianą lub plastikową łyżką. Powstały płyn nie może mieć kontaktu z metalem.
4. Słoik przykrywamy ściereczką i szczelnie zakręcamy. Odstawiamy w ciemne miejsce z dala od źródeł ciepła.
5. Przez następne 10 dni należy pamiętać o systematycznym ( raz dziennie) przemieszaniu mikstury. Po upływie tego czasu, zawartość przeciskamy przez szmatkę do butelki z ciemnego szkła. Po następnych trzech dniach nalewka jest gotowa do użytku.
6. Przy wszelkich infekcjach ze strony układu oddechowego lub pokarmowego, zażywamy po 1 łyżeczce dwa – trzy razy dziennie. Należy pamiętać, żeby w tym czasie wzbogacić dietę w produkty zawierające witaminę C. Osoby mające problemy z niskim ciśnieniem krwi, powinny wiedzieć, że nalewka to ciśnienie jeszcze obniży.
Na zdrowie!