Blog posts

Surówka włoska – obiadowa

Surówka włoska – obiadowa

Grill, Obiady, Przekąski, Sałatki, Warzywa

Prosty skład: kapusta włoska, zielony ogórek, marchewka i papryka, to surówka włoska – obiadowa. Będzie bez wątpienia świetnym dodatkiem do drugiego dania lub pyszną, zdrową przekąską. Doskonała na drugie śniadanie lub obiad do pracy, ponieważ dzięki kapuście sałatka jest bardzo pożywna. 

Sałatki i surówki z prostych składników są zawsze poszukiwane. Niewątpliwie szukamy ich, ponieważ chcemy surówek przede wszystkim łatwych w przygotowaniu i ekonomicznych. Ale też poszukujmy smacznych i takich, które zaskoczą gości

Nasza surówka włoska to idealna propozycja na różne okoliczności. Zapraszamy więc, przeczytajcie przepis, następnie wykonajcie i podzielcie się opiniami w komentarzach pod postem lub naszym FB. Wasze oceny są dla nas najważniejsze.

SURÓWKA WŁOSKA - OBIADOWA


SURÓWKA WŁOSKA – OBIADOWA

Składniki:

  • kapusta włoska: 0,5 główki
  • ogórek świeży: 1 szt.
  • marchew: 1 szt.
  • papryka: 0,5 szt.

Sos:

  • majonez: 2 łyżki
  • jogurt gęsty: 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku

SURÓWKA WŁOSKA - OBIADOWA


SURÓWKA WŁOSKA – OBIADOWA

Wykonanie:

1. Kapustę bardzo drobno kroimy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ogórka kroimy w pół plasterki lub na ćwiartki, a paprykę w niewielką kostkę. 

2. Składniki na sos mieszamy razem, a następnie odstawiamy na kilkanaście minut. 

3. Wszystkie warzywa mieszamy razem, na 15 minut przed podaniem doprawiamy sosem i ew. solą i pieprzem do smaku. 

Smacznego!

SURÓWKA WŁOSKA - OBIADOWA

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *