Blog posts

Pasta kanapkowa z makreli i 3 ziaren

Pasta kanapkowa z makreli i 3 ziaren

Kanapki, Kolacja, Przekąski, Ryby, Śniadanie

Doskonała propozycja na pyszne śniadanie lub lekką kolację, czyli pasta kanapkowa z makreli i 3 ziaren. Bez wątpienia jest to idealny przepis dla wszystkich, którym spowszedniały nieco klasyczne kanapki z wędliną lub serem. Oraz dla tych, którzy szukają pomysłu na smaczną, aromatyczną i prostą w przygotowaniu pastę rybną. Naszą pastę z makreli uzupełniliśmy  kilkoma dodatkami, dzięki czemu nabrała jeszcze więcej smaku i wyrazistości. 

Pasta świetnie smakuje z chrupkim pieczywem, najlepiej jeśli będzie z ziarnem. Tworzy z nim wręcz idealny tandem. Ale miłośnicy białego pieczywa również się nie zawiodą, ponieważ i w tym wypadku smaki się doskonale uzupełniają.

Pasty to jeden z naszych ulubionych dodatków do pieczywa. Zapewne dlatego, że są proste w przygotowaniu oraz okazują się doskonałą i zdrową alternatywą dla szynki i mielonki. A zatem zapraszamy na przepis.

PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI I 3 ZIAREN


PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI I 3 ZIAREN

Składniki:

  • makrela w oleju: 1 puszka
  • jajka: 3 szt.
  • ogórek korniszon: 1 duży lub 2 mniejsze
  • cebula: 1 szt.
  • cebula prażona: 1 łyżka
  • szczypiorek: 1 nieduży pęczek
  • sezam: 1 łyżka
  • słonecznik: 1 łyżka
  • siemię lniane: 1 łyżka
  • majonez: 2 łyżki

PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI I 3 ZIAREN

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu obieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach.

2. Ogórka i cebulę kroimy w malutką kosteczkę. Szczypiorek siekamy. Makrelę odsączmy z oleju.

3. Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i rozgniatamy widelcem. Miękkie dodatki powinny się ładnie połączyć, natomiast ziarna będą nam ładnie chrupać 🙂. Na koniec dodajemy majonez i łączymy z pozostałymi składnikami. 

Pasta jest lekka, delikatnie chrupiąca. Dzięki ziarnom okazuje się być bardzo sycąca, a więc ekonomiczna. Możemy ją przechowywać w lodówce maksymalnie dwa do trzech dni w zamkniętym pojemniku.

ZARPASZAMY NA NASZE INNE RYBNE PROPOZYCJE :

DOMOWE KOTLETY Z MUSZTARDĄ MIODOWĄ

ŚLEDZIE Z CEBULKĄ I ŻURAWINĄ

PASTA KANAPKOWA Z ŁOSOSIEM 

PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI I 3 ZIAREN


Smacznego!

PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI I 3 ZIAREN

 

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *