Blog posts

Roladki z tortilli panierowane

Roladki z tortilli panierowane

Kolacja, Obiady, Przekąski, Śniadanie, Wieprzowina, Z patelni

Prosta w przygotowaniu i aromatyczna przekąska na ciepło z tortilli, czyli panierowane roladki z pieczarkami, serem i parówką. To przepis na świetne zawijane placki z tortilli oraz kilku innych składników, które zazwyczaj są w każdej kuchni. Tortille w panierce to pyszna przekąska, szybkie danie oraz pomysł na oryginalne podanie parówek. Często zastanawiasz się zapewne nad tym: Co zrobić z tortilli? lub Co dodać do tortilli? Nasza propozycja, to łatwe w przygotowaniu roladki w chrupiącej panierce z prostymi, sprawdzonymi dodatkami.

Roladki z tortilli z pieczarkami i serem w panierce, to propozycja dla tych, którzy szukają pomysłu na te popularne placki. Dodaliśmy do nich dobrej jakości parówki oraz zeszkloną cebulkę. Skuteczny sposób na uwolnienie, a następnie zatrzymanie smaków, to podsmażenie roladek. Możesz podać je przekrojone na pół lub podzielić na mniejsze porcje. Dzięki temu mogą być podane jako ciepła przystawka z tortilli na imprezach i domówkach.

Przekąska z tortilli przepis w którym możesz rzecz jasna zmodyfikować dodatki. Zamiast parówek możesz dodać szynkę lub kurczaka. Wszystko zależy od Twoich smaków i upodobań. Roladki z tortilli panierowane są idealnym sposobem na wykorzystanie pojedynczych plasterków sera lub skrawków wędlin.

Przekąski z tortilli przepisy w naszych domach pojawiają się dość często. Są szybkie w przygotowaniu oraz wyjątkowo uniwersalne. Podajemy je na zimno oraz na ciepło. Jeśli mamy trochę czasu, placki tortilla możemy również sami przygotować w domu. Nie jest to skomplikowane, a co więcej takie domowe tortille są wolne od niepotrzebnych dodatków, które znajdziemy w plackach ze sklepu. W naszym przepisie wykorzystaliśmy parówki, które składają się w 100 % z mięsa wieprzowego i nie zawierają soi, skrobi modyfikowanej ani wzmacniaczy smaku. Tak! Są na rynku takie parówki. Naprawdę warto skutecznie poszukać. Zapraszamy na przepis.

Roladki z tortilli panierowane


Roladki z tortilli panierowane

Składniki 

  • tortilla (20 – 25 cm) : 5 szt.
  • dobrej jakości parówki: 5 szt.
  • pieczarki: 5 – 6 szt.
  • cebula: 1 szt.
  • ser żółty: 100 g
  • jajka: 2 szt.
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • łyżeczka masła

Roladki z tortilli panierowane


 

Roladki z tortilli panierowane

Przepis

Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, cebulę w piórka i podsmażamy na niewielkiej ilości masła.

Na tortilli bliżej jednej strony nakładamy nieco pieczarek z cebulą, następnie posypujemy startym serem i kładziemy parówkę.

Roladki z tortilli panierowane

Placek zwijamy ciasno w roladkę. Końce zawijamy do środka roladki.

W odpowiedniej wielkości talerzu roztrzepujemy jajka. Na drugi wsypujemy bułkę. Następnie każdą roladkę panierujemy w jajku i bułce i smażymy na oleju na małej mocy palnika z każdej strony.

Roladki z tortilli panierowane

Przekładamy na ręcznik papierowy, a następnie podajemy na ciepło. Roladki z tortilli panierowane doskonale smakują z sosem czosnkowym.

Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na roladki. Polecamy: roladki z udek kurczaka nadziewane pieczarkami, roladki schabowe z piekarnika z ziemniakami.

Życzymy smacznego!

Roladki z tortilli panierowane

2 Comments

  1. Ewelina
    23 czerwca 2021 at 16:38
    Reply

    Robiłam, bardzo smaczne jedzonko.

    • KuchniaNaWypasie
      23 czerwca 2021 at 19:15

      Cieszymy się, że przepis przypadł Pani do gustu.
      Nasi znajomi często się domagają tych roladek podczas zapowiedzianych wizyt 😊
      Dziękujemy i pozdrawiamy 🙂

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *